Als dromen werkelijkheid kunnen worden…

Gerelateerde afbeelding

“Why couldn’t you beat a richer club? I’ve never seen a bag of money score a goal.”

Een citaat van een wijs man genaamd Johan Cruijf, tekenend voor de prestaties van ZIJN AJAX.

Het lijkt als de dag van gisteren dat we vol verbazing keken naar het Ajax dat de finale van de Europa League bereikte. Ik kan dan ook wel zeggen dat ik, net als vele anderen met mij waarschijnlijk, er vanuit ging dat dit niet snel overtroffen zou worden door een Nederlandse club. Een Nederlandse club die ver komt op het miljoenenbal? Tot dit seizoen voelde en leek het onmogelijk, maar niets bleek minder waar..

Het Ajax van Erik ten Hag verbaasde al vanaf het begin van dit Champions League seizoen. Ik denk zelfs dat het ongeslagen blijven in de groepsfase, zelfs tegen de grote Duitse kampioen: Bayern München, voor heel veel mensen al voelde als een overwinning en voelde het in ieder geval al als een hele prestatie.

Gezien de vroege uitschakeling vorig jaar was misschien alleen een enkeling er alleen maar op voorbereid dat dit Champions League avontuur wel eens langer zou kunnen gaan duren dan enkel overwinteren. Zeker op het moment dat Real Madrid als tegenstander uit de bus kwam voor de achtste finale, hadden weinig mensen vertrouwen in een verlenging van dit avontuur.

Gerelateerde afbeelding

Toch ging het Champions League avontuur door na ik mag wel zeggen een catastrofe voor Real, het ajax van Cruijf liet de uitspraak die deze legende ooit riep meer dan ooit gelden en schakelde de Spaanse topploeg genadeloos uit.

Na deze genadeslag was het Juventus die uit de bus werd getrokken als volgende tegenstander. Menig persoon was inmiddels wel overtuigd dat dit ajax toch wel eens ver zou kunnen komen, alhoewel Johan Derksen volgens mij nog steeds commentaar heeft als Ajax daadwerkelijk dit toernooit wint. Toch hadden vele mensen meer en meer vetrouwen in dit ajax en ook deze twee wedstrijden tegen Juventus werden de combinaties van de kleinkinderen van Cruijf keer op keer gevonden.

Keer op keer verbaasde dit ajax tot zover en ze bleven verbazen, zo ook vorige week in de halve finale thuis tegen Tottenham. Het ajax waar jaren naar gezocht werd, het ajax waar we zo lang naar verlangde is terug en heeft de eerste prijs van dit seizoen zondag al in ontvangst mogen nemen.

Gerelateerde afbeelding

We hebben het ajax dat we zochten dan wel gevonden, maar het wordt ons snel weer afgenomen. Na jaren zoeken naar prijzen, maakt dit Ajax, het ajax van Erik ten Hag, nu kans op de Triple met daarin de hoofdprijs: het winnen van de UEFA Champions League 2019. Wie dus nog niet heeft genoten van dit Ajax moet dit team de komende week nog maar even op de voet volgen. Want zoals beschreven in de Telegraph: “Ajax is een vlinder, mooi en betoverend maar al stervende. Bijna vanaf het moment dat ze dit seizoen hun vleugels spreidden, wisten ze het al. Hun tijd samen zit eraan te komen”.

Morgen is het zover, de laatste thuiswedstrijd in de Champions League. De return van de halve finale van dit kampioenenbal tegen Tottenham Hotspur, een strijd om een plek in de finale in Madrid. Of we nu winnen of verliezen, een ding is zeker. Dit seizoen was een droom en Ajax heeft laten zien dat dromen werkelijkheid kunnen worden.

…………To be continued………

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.