Zelfs het openslaan van een Lidl-krantje laat het me nog harder beseffen. IJsjes te koop in alle kleuren van de regenboog, de kleuren van de landen van het WK, maar er is nergens een combinatie van rood, wit, blauw te koop. Ik vraag me niet meer af waarom, net zoals de meeste onder ons. Al zal Famke Louise dat wel doen ben ik bang.

Ik als voetballiefhebber zal natuurlijk op 14 juni aanstaande gewoon voor de tv of in een of andere kroeg zitten om het wereldkampioenschap te aanschouwen. We hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat we geen team hebben om voor te juichen, want al zijn we als Nederland niet zo goed in voetbal momenteel, we zijn altijd nog goed genoeg om voor de Vikingen te juichen. De IJslanders vragen ons Nederlanders namelijk met een promovideo om massaal voor IJsland te zijn met het WK. Dus #JointeamIceland ;).

Wil je dan toch voor Duitsland of België zijn, zal je het bij de Duitsers zonder vleugelflitser Leroy Sané moeten doen. De speler van Manchester City is namelijk ondanks alle verwachtingen niet geselecteerd voor de WK-selectie van de regerend wereldkampioen. “Een fotofinish” volgens bondscoach Löw. Maar ach, een fotofinish tussen je spelers is altijd nog beter dan half-geblesseerde spelers in je WK-selectie. Zoals bij de Belgen. Want hoewel Kompany wel is geselecteerd voor de WK-selectie van de rode duivels. Is het nog altijd onzeker of de speler wel op tijd fit zal zijn voor het wereldkampioenschap.

Nouja alles is beter dan zonder team naar een internationaal toernooi vertrekken, iets waar wij dan weer wel verrassend veel talent voor schijnen te hebben.

Maar hoe dan ook, wat we ook zeggen. Het heeft geen zin om ons druk te maken over Nederland, want een ding staat vast: wij zijn niet één van de 32 landen die straks zullen schitteren of zullen afgaan op het WK. Slechter dan Nederland kan in ieder geval al niet meer, deze landen hebben zich immers WEL gekwalificeerd 😉 Dat belooft dus veel kijkplezier!

 

Wist je dat?

  • Samen zijn de landen goed voor ontiegelijk veel kilometers, namelijk 70.742,25. Vergelijk het met een rondje langs de evenaar (40.075 km) en je beseft dat het heel veel is. En dat alleen al in de poule-fase.
  • Marokko wist in tegen stelling tot Nederland WEL van Slowakije te winnen.
  • De meerderheid van de Fransen heeft laten weten stervoetballer Paul Pogba niet meer in de basis te willen zien bij het nationale elftal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *